Dag dorp, Dag vroeger

Op 13 december 2015 is het zo ver: vanaf dan is het boek ‘Dag dorp, Dag vroeger’ van Armand Mesotten in de boekhandel verkrijgbaar.

Armand Mesotten (Diepenbeek, 1930), rasverteller en ereburger van Diepenbeek, heeft in het verleden al vele avonden gevuld met verhalen over Diepenbeek en haar kleurrijke bewoners. Er zijn weinig Diepenbekenaren die niet een van zijn optredens bijgewoond hebben.

Maar Armand vertelt niet alleen, hij schrijft ook. Jarenlang heeft hij artikels geschreven voor het tijdschrift van de Heemkundige Kring ‘Het Alvermenneke’. Nu verschijnt zijn eerste boek: ‘Dag dorp, Dag vroeger’. Het is een bundel verhalen – sommige nieuw, sommige reeds gepubliceerd – waarin Armand met enkele rake woorden de sfeer van het dorp weet op te roepen en de mensen die er wonen tot leven brengt, met hun kleine kantjes maar ook hun grote hart. Laat u meeslepen, van lach tot traan en weer terug.

Louis Verbeeck zegt over het boek:
“Als ik er in lees, dan hoor ik de stem van Armand Mesotten, soms jongensachtig, soms weemoedig, maar altijd met zijn enthousiaste blik in zijn vinnige pretoogjes. Het boek geeft een originele kijk op één eeuw dorpsleven. Op Diepenbeek.”

In ‘Dag dorp, Dag vroeger’ laat Armand Mesotten de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod komen: zijn prilste jeugdherinneringen, anekdotes over bekende Diepenbekenaren zoals Fump en Door van Zjang van Pie en tot slot ook een aantal boeiende interviews met de oudste inwoners van Diepenbeek, met hen die de laatste getuigen zijn van de tijd toen  Diepenbeek nog een klein dorp was, een hechte gemeenschap, waar warmte en verbondenheid centraal stonden. Kortom, een complete schets van het Diepenbeek van ‘toen’.